Narnia: de leeuw, de heks en de kleerkast

ISH en de Junior Company van het Nationale Ballet

Narnia is een spannende samenwerking tussen de Junior Company van het Nationale Ballet en ISH. Het is daarmee een ontmoeting tussen ballet en andere dansvormen zoals hiphop.

Narnia – de leeuw, de heks en de kleerkast een verhaal van alle tijden, gebaseerd op het klassieke boek van C.S. Lewis. Bij het verstoppertje spelen komen vier broers en zussen in een kledingkast terecht en belanden van daaruit in de sprookjesachtige wereld van Narnia, vol heksen, faunen, leeuwen, bevers en andere magische figuren. Hier worden ze geconfronteerd met de strijd tussen de legers van ‘het goede’, aangevoerd door de verstoten Aslan de Leeuw en de legioenen van ‘het kwade’, die onder leiding staan van de huidige heerser, de Witte Heks.

Tickets

+ + = € 27,50

vanaf 8 jaar

Dans

donderdag 3 mei

19:30

podium één

Recensies

De Telegraaf 
‘Narnia: de leeuw, de heks en de kleerkast’ is een spannende ontmoeting tussen ballet, hiphop en andere dansvormen. Vier kinderen belanden via een kledingkast in de sprookjesachtige wereld van Narnia en raken betrokken bij een strijd tussen goed en kwaad. Indrukwekkende groepsdansen worden afgewisseld met solo’s en duetten waarin niet alleen hiphop en klassiek ballet voorkomen, maar ook tap, moderne dans en breakdance. “Het. Is. Ge-wel-dig.”

Het Parool
“Marco Gerris en Ernst Meisner komen bewonderenswaardig ver in hun ambitie om klassieke danstaal en straattaal op een aansprekende manier te combineren.”

De Volkskrant
“Wat opvalt in deze mooie versmelting, is dat de meest brutale, grappige en gemene rollen (…) allemaal voor rekening van de hiphoppers komen en dat zij daarmee de show stelen, hoe goed de balletdansers ook zijn. De charme van vrij en wispelturig bewegen wint het hier van een techniek.”