Informatie en coronamaatregelen tijdens uw bezoek aan ons theater

Hoe verloopt mijn theaterbezoek?

In overeenstemming met de maatregelen vanuit de overheid vragen wij onze bezoekers vanaf 13 jaar een coronatoegangsbewijs te tonen in combinatie met een geldig identiteitsbewijs. Daarnaast is het verplicht om een mondkapje te dragen wanneer u zich door het gebouw beweegt. Neemt u plaats op de foyer of in de zaal? Dan mag het mondkapje af.

Hoe laat gaat het theater open?

Een uur voorafgaand aan de voorstelling gaat het theater open. In verband met het scannen van het coronatoegangsbewijs duurt het wat langer voordat iedereen binnen is. De deuren van de zaal gaan ongeveer een kwartier voor aanvang open. De bar is geopend, dus u kunt voorafgaand en na afloop van de voorstelling een drankje gebruiken.

Uw tickets in de zaal met 1,5 meter zitcapaciteit.

De zaalindeling is in deze periode aangepast naar 1,5 meter zitcapaciteit. Om op een zo veilig mogelijke manier naar uw zitplaats te kunnen gaan, wordt u door onze medewerkers begeleid naar uw zitplaats. We verzoeken u de aanwijzingen op te volgen.

Vandaag ga ik naar een voorstelling maar ik en/of iemand in mijn omgeving hebben gezondheidsklachten. Wat nu?

Bij gezondheidsklachten verzoeken wij u zo spoedig mogelijk contact met ons op te nemen via kassa@spant.org. We kunnen u alleen een alternatief aanbieden als uw melding vóór aanvang van de voorstelling door een medewerker in behandeling is genomen.

Is de garderobe geopend?

De garderobe is geopend.

Is de bar geopend?

De bar op Het Plein is geopend. Het is mogelijk een drankje te gebruiken. Ook in De Boerderij Huizen is de bar geopend.

Is bezoek aan het toilet mogelijk?

Voor aanvang en na afloop van de voorstelling kunt u het toilet bezoeken. Uiteraard staat hygiëne voorop. Er zijn desinfectiezuilen aanwezig en daarnaast is de schoonmaak van de toiletruimtes geïntensiveerd.

Kan de lift worden gebruikt?

Het gebruik van de lift is toegestaan.

Hebben de voorstellingen een pauze?

De artiest of de producent bepaalt of er een pauze zit in een voorstelling of concert. Als er een pauze is dan wordt dit vermeld in de service mail en op de voorstellingspagina.

Moet ik een mondkapje dragen in het theater?

Op dit moment is het verplicht een mondkapje te dragen wanneer u zich door het gebouw beweegt. Zit u op de foyer of in de zaal dan mag het mondkapje af.

Wat is er gebeurd met de voorstellingen die door de coronamaatregelen zijn afgelast?

Op deze speciale update pagina treft u de actuele status aan van elke voorstelling die sinds de start van de coronacrisis is afgelast. Heeft u vragen over een van deze voorstellingen, neem dan contact met ons op via kassa@spant.org.

Hoe weet ik of er rondom mijn voorstelling wijzigingen zijn door (nieuwe) maatregelen.

Iedereen die kaarten heeft voor een voorstelling ontvangt voorafgaand aan de voorstelling een servicemail met informatie op het bij ons bekende e-mailadres.

Wat is de status van de afgelaste voorstellingen?

De voorstellingen die tijdens de coronacrisis zijn afgelast zijn verplaatst of geannuleerd. De actuele status treft u hier aan.

Kan ik mijn reservering annuleren of ruilen?

Restitutiebeleid bij bijzondere overheidsmaatregelen
Zolang er bijzondere coronamaatregelen vanuit de overheid gelden, hanteren we een soepel restitutiebeleid. Tot een week voor de voorstelling kan de boeking kosteloos omgeruild worden of ontvangt u een voucher (is 36 maanden geldig na afgiftedatum). Neem hiervoor contact met ons op via het kassa@spant.org.
In geval van coronaklachten is het mogelijk uw boeking tot 4 uur voor aanvang van de voorstelling kosteloos om te boeken of in een voucher om te zetten. We kunnen u alleen een alternatief aanbieden als uw melding vóór aanvang van de voorstelling door een medewerker in behandeling is genomen.

Omruilbeleid onder normale omstandigheden
Als er geen bijzondere overheidsmaatregelen van toepassing zijn en u geen gebruik kunt maken van gekochte kaarten, is het mogelijk de kaarten tot maximaal één week voor de voorstelling om te ruilen voor een andere voorstelling. Voor het ruilen van de kaarten brengen wij €2,50 per kaart in rekening. Neem hiervoor contact met ons op via kassa@spant.org. Het is niet mogelijk om na een boeking met terugwerkende kracht gebruik te maken van een aanbieding of korting.