Hier leest u de actuele informatie over de status van de afgelaste voorstellingen.

Update coronamaatregelen – 14 april 2021, 9.00 uur.

Op 13 april heeft premier Rutte bekend gemaakt dat vanaf de aangescherpte maatregelen gelden in verband met de bestrijding van het coronavirus verlengd worden. Een van deze maatregelen is dat wij als theater in ieder geval gesloten blijven tot en met 25 mei 2021.

Indien u kaarten heeft voor een voorstelling tot en met 25 mei, nemen wij per mail contact met u op. We gaan ons uiterste best doen om in overleg met het impresariaat een nieuwe datum voor deze afgelaste voorstellingen te vinden. Zodra die bekend is brengen we u hiervan direct op de hoogte.

Update coronamaatregelen – 24 maart 2021, 9.00 uur

Op 23 maart heeft premier Rutte bekend gemaakt dat vanaf de aangescherpte maatregelen gelden in verband met de bestrijding van het coronavirus verlengd worden. Een van deze maatregelen is dat wij als theater gesloten blijven tot en met 20 april 2021.

Update coronamaatregelen – 9 maart 2021, 9.00 uur

Op 8 maart heeft premier Rutte bekend gemaakt dat vanaf de aangescherpte maatregelen gelden in verband met de bestrijding van het coronavirus verlengd worden. Een van deze maatregelen is dat wij als theater gesloten blijven tot en met 30 maart 2021.

Update coronamaatregelen – 24 februari 2021, 9.00 uur

Op 23 februari heeft premier Rutte bekend gemaakt dat vanaf de aangescherpte maatregelen gelden in verband met de bestrijding van het coronavirus verlengd worden. Een van deze maatregelen is dat wij als theater gesloten blijven tot en met 15 maart 2021.

 

Update coronamaatregelen – 2 februari 2021, 9.00 uur

Op 2 februari heeft premier Rutte bekend gemaakt dat vanaf de aangescherpte maatregelen gelden in verband met de bestrijding van het coronavirus verlengd worden. Een van deze maatregelen is dat wij als theater gesloten blijven tot en met 2 maart 2021.

Update coronamaatregelen – 13 januari 2021, 9.00 uur

Op 12 januari heeft premier Rutte bekend gemaakt dat vanaf de aangescherpte maatregelen gelden in verband met de bestrijding van het coronavirus verlengd worden met drie weken. Een van deze maatregelen is dat wij als theater tot en met 9 februari 2021 de deuren moeten sluiten.

Update coronamaatregelen – 15 december 2020, 9.00 uur

Op 14 december heeft premier Rutte bekend gemaakt dat vanaf dinsdag 15 december aangescherpte maatregelen gelden in verband met de bestrijding van het coronavirus. Een van deze maatregelen is dat wij als theater tot en met 19 januari 2021 de deuren moeten sluiten.

 

Update coronamaatregelen – 19 november 2020, 9.00 uur

Op 17 november heeft het kabinet bekend gemaakt dat vanaf donderdag 19 november theaters weer open mogen gaan. Wel met de nog geldende maatregel van maximum 30 bezoekers.
Hierdoor is het weer mogelijk om in De Boerderij Huizen theatervoorstellingen te bezoeken. Bekijk hier de komende voorstellingen.

We kijken er naar uit om u weer te mogen verwelkomen in ons theater. De veiligheid en gezondheid van onze bezoekers, medewerkers en artiesten staat voorop. Tijdens het gehele theaterbezoek wordt rekening gehouden met de anderhalve meter-maatregel en er zijn extra hygiënemaatregelen getroffen. Hier leest u alle informatie over uw bezoek.

Indien u kaarten heeft voor een voorstelling die plaatsvond in de periode van 4  t/m 18 november 2020 ontvangt u binnenkort bericht van ons over een eventuele nieuwe datum. Dit kan gezien de huidige omstandigheden wellicht iets langer duren dan u van ons gewend bent.

Update coronamaatregelen – 4 november 2020, 9.00 uur

Het kabinet heeft op 3 november bekend gemaakt dat er vanaf 4 november 22.00 uur aangescherpte maatregelen gelden in verband met de bestrijding van het coronavirus. Een van deze maatregelen is dat wij als theater voor twee weken de deuren moeten sluiten.

Indien u kaarten heeft voor een voorstelling in de komende twee weken t/m 18 november 2020 zullen wij per mail contact met u opnemen. Dit kan gezien de huidige omstandigheden wellicht iets langer duren dan u van ons gewend bent aangezien wij eerst alle mogelijkheden volledig in kaart willen brengen.

Update coronamaatregelen – 14 oktober 2020, 11.00 uur

Het kabinet heeft 13 oktober bekend gemaakt dat er vanaf 14 oktober 22.00 uur aangescherpte maatregelen gelden in verband met de bestrijding van het coronavirus. Een van deze maatregelen is dat de theaters niet meer dan 30 bezoekers mogen ontvangen, zonder uitzonderingen op deze regel.

Indien u kaarten heeft voor voorstellingen in de komende periode zullen wij per mail contact met u opnemen. Dit kan gezien de huidige omstandigheden wellicht iets langer duren dan u van ons gewend bent aangezien wij eerst alle mogelijkheden volledig in kaart willen brengen.

Voor de zakelijke bijeenkomsten blijft Spant geopend voor het organiseren van online events, congressen en vergaderingen met een maximale groepsgrootte van 30 personen per ruimte.

Als er nieuwe informatie is, laten wij dat zo snel mogelijk weten op onze website en andere kanalen.

Update coronamaatregelen – 3 oktober 2020, 9.00 uur

Wat een week! Wat een opluchting! Spant heeft een ontheffing gekregen van de maatregel om de groepsgrootte tot 30 personen per ruimte te beperken. Wij kunnen dus door met ons theaterprogramma en de bijeenkomsten.

Zoals iedereen van ons mag verwachten blijven we maatregelen rond het coronavirus serieus nemen. In navolging van de landelijke richtlijnen vragen wij onze bezoekers om een mondkapje te dragen bij binnenkomst en deze te dragen zolang men door ons theater loopt. Op de zitplaats mag men het mondkapje af doen. Uiteraard staat het onze gasten vrij deze gedurende het gehele bezoek te dragen. Wij hanteren dit beleid ook bij onze locaties Fier Bussum en De Boerderij Huizen.

Update coronamaatregelen – 29 september 2020, 12.00 uur

Maandagavond maakten premier Rutte en minister De Jonge bekend dat vanaf dinsdag 29 september om 18:00 uur de maximale groepsgrootte in openbare ruimtes wordt teruggebracht naar dertig personen. Voorzitters van veiligheidsregio’s kunnen echter uitzonderingen maken voor instellingen met een cultureel belang. Wij hopen als theater aanspraak te maken op deze ontheffing en onze voorstellingen door kunnen laten gaan met de huidige groepsgrootte (maximale capaciteit op 1,5 meter afstand). We staan in nauw contact met de veiligheidsregio en hopen zo snel mogelijk uitsluitsel te krijgen. Zodra we meer weten, updaten we deze pagina en melden we het op onze social media kanalen.

Update coronamaatregelen 18 september 2020:

Er komen naar aanleiding van de persconferentie van vrijdag 18 september vragen bij ons binnen of een bezoek aan Spant nog wel mag en nog steeds veilig is.

Theater & Congrescentrum Spant is geen feestzaal.

We maken er graag een feestje van, maar zijn geen feestzaal zoals benoemd door onze minister president en bedoeld in de mediaberichten. Dankzij de corona-maatregelen die wij getroffen hebben (conform het protocol van het eventplatform) kunnen wij grotere groepen mensen blijven ontvangen voor theatervoorstellingen, congressen en andere bijeenkomsten.

Mogen bijeenkomsten of theatervoorstellingen met meer dan 50 mensen wel doorgaan?

Ja, dat mag en dat kan nog steeds. In de richtlijnen die gesteld zijn door de overheid worden andere bijeenkomsten bedoeld dan die wij bij Spant faciliteren.
Daarnaast heeft Spant veel maatregelen getroffen waardoor wij gasten veilig en bovenal gastvrij kunnen ontvangen. Op onze website tref je alle corona-maatregelen aan die wij getroffen hebben.

Voor de zakelijke bijeenkomsten geldt volgens de richtlijnen van de overheid het volgende:

Buiten

Geen maximum aantal personen wanneer sprake is van vaste zitplaatsen, een reservering en een gezondheidscheck vooraf. Maximaal 250 personen (exclusief personeel), wanneer er geen gezondheidscheck plaats vindt, geen reservering en geen zitplaatsen. Er dient wel in beide gevallen de 1,5 meter regel in acht genomen te worden.

Binnen

Geen maximumaantal personen per ruimte wanneer sprake is van vaste zitplaatsen, een reservering en een gezondheidscheck vooraf. Maximaal 100 personen (exclusief personeel) per ruimte, wanneer er geen gezondheidscheck plaats vindt, geen reservering en geen zitplaatsen. Er dient wel in beide gevallen de 1,5 meter regel in acht genomen te worden.

Wij hanteren het protocol voor zakelijke bijeenkomsten (https://www.eventplatform.nl/getattachment/corona/Protocol-voor-zakelijke-bijeenkomsten/Protocol-voor-zakelijke-bijeenkomsten-(versie-9-september)-(3).pdf.aspx?lang=nl-NL), waarmee wordt beoogd een algemeen kader te creëren voor het veilig organiseren en bezoeken van zakelijke bijeenkomsten. Hierdoor wordt voldaan aan de door de overheid voorgeschreven richtlijnen. Immers, het protocol is door de overheid goedgekeurd.