JAAR

Het Spant, ’t Spant of Spant!, de naam kent bijna iedereen. Na 50 jaar. En als men Spant zegt, dan zegt men Bussum of omgekeerd. Bekend van ‘In de Hoofdrol’ met Mies, ‘Stuif es in’, ‘Ren je Rot’ of ‘De Willem Ruis Lotto Show’.

Men denkt terug aan zakelijke bijeenkomsten van noem maar een groot of toonaangevend bedrijf. Spant is een begrip en misschien wel een icoon in theater- en evenementenland. Als je het iemand vraagt. Zomaar op straat. Of in de trein.

Met duizenden voorstellingen en duizenden evenementen. Voor groot en klein. ’s Avonds en overdag. Vaak voor volle zalen. Soms voor een kleiner publiek. Mensen die elkaar tegenkomen. Voor aanvang, in de pauze of na afloop. Met een kop koffie of een glaasje. Met of zonder hapje. Met of zonder diner. Een plaats waar je thuis kan zijn en je thuis kunt voelen. Als de portier je kaartje heeft gecontroleerd. “Een fijne avond en tot de volgende keer.” Spant werd gebouwd en werd verbouwd. Artiesten die we gedurende de afgelopen jaren meermaals mochten verwelkomen – we noemen Jochem, Bert, Claudia – betreden met plezier het podium van Spant. En vele artiesten zullen nog volgen. In de toekomst. Tussen 50 jaar Spant en de volgende 50 jaar.

NAAR EEN EEUW SPANT

Als directie van dit theater- en congrescentrum zijn wij trots om deelgenoot te mogen zijn van een bijzondere geschiedenis. En we blijven ons inzetten om een gastvrij en toegankelijk theater te zijn. Voor u als hooggeëerd publiek. Wij zijn er voor u. Niet andersom. U bent onze toekomst. In onze jubileumuitgave brochure staan interviews met bekende en nog niet zo bekende artiesten, die naar hun vak kijken in de context van een halve eeuw. En die vooruitblikken naar de komende 50 jaar. Gesprekken met Huub Stapel/ Anne van der Burg en Bert Visscher/Marjolijn van Kooten. Zij geven met hun bijdrage extra kleur aan deze brochure. Tevens spreken we met de burgemeester van de Gooise Meren over het belang en de functie van ons theater in de samenleving van nu.

Met trots mogen we zeggen dat Spant hiermee in 50 jaar is uitgegroeid tot hét theater van het Gooi.