Toegankelijk Theater

Een prettig theaterbezoek voor iedereen

Faciliteiten voor mensen met een lichamelijke beperking
Spant is geheel toegankelijk voor gasten met handicap. Bij de ingang van Spant zijn een aantal gehandicaptenparkeerplaatsen. Ook beschikken wij over een lift en gehandicaptentoiletten. Daarnaast zijn er in alle zalen een aantal rolstoelplaatsen met ruimte voor een begeleider beschikbaar. Deze plaatsen zijn telefonisch te reserveren: 035 6933 254.

De Boerderij Huizen is eveneens rolstoelvriendelijk. Een gehandicaptenparkeerplaats is voor de deur aanwezig.

Faciliteiten voor slechthorenden
In zowel podium één als podium twee van Spant is een ringleiding aanwezig voor slechthorenden. De ringleiding heeft op elke plek in de zaal goed bereik. Tijdens de voorstelling kunt u gebruik maken van een draadloze neckloop met headset. Voor hoortoestelgebruikers is er de mogelijkheid om gebruik te maken van een ontvanger in de vorm van een neckloop. Het hoortoestel moet dan wel over een T- of MT-stand beschikken. Wilt u hiervan gebruik maken? De neckloop met of zonder headset kunt u ophalen bij de kassa. Bij dit systeem is het ook mogelijk om uw eigen headset mee te nemen, deze kan ingeplugd worden.
De Boerderij Huizen beschikt niet over een ringleiding.

Meer informatie over de toegankelijkheid voor gasten met een handicap in Spant? Onze medewerkers van de kassa helpen u graag verder.

Voorstellingen voor ouderen
In samenwerking met Stichting Vier het Leven bieden wij voorstellingen aan waarbij extra rekening wordt gehouden met bezoekers op hoge leeftijd. Zij krijgen speciaal voor hun geschikte plekken in de zaal, de ontvangst vindt plaats in een rustig hoekje in het gebouw. Stichting Vier het Leven faciliteert extra begeleiders en vervoer van, in en naar het theater.

Oriënteer alvast Spant via onze plattegrond

Plattegrond van begaande grond Spant. Bij binnenkomst in de central hal bevindt de garderobe zich schuin links van de entree. Recht tegenover de garderobe bent u welkom voor een drankje vooraf aan de voorstelling. Rechts van de garderobe bevindt zich het toilet bedoeld voor mensen met een handicap. Rechts naast deze wc bevindt zich de ingang van Podium twee. Tegenover de wc bevindt zich een gang naar Podium één de even zijde. Links van de entree bij de centrale hal bevindt zich de ingang van podium één oneven zijde. Bent u vriend van het Spant, dan kunt u in de pauze met de lift naar de eerste verdieping. De lift bevindt zich naast de wc voor mensen met een handicap. Eenmaal op de eerste verdieping aangekomen, slaat u rechtsaf naar de vrienden foyer, waar een drankje en een hapje voor u klaarstaat.

Plattegrond begaandegrond Spant