AKF Finalisten

Finalistentournee 2018

De onderstaande drie finalisten treden op met een programma van ongeveer 30 minuten. Na afloop maakt de juryvoorzitter de winnaar van de jury- en publieksprijs bekend.

Glodi Lugungu met Henk
Henk is een persoonlijk verhaal over afkomst, opvoeding, volwassen worden en familie. Glodi vertelt over zijn leven met een flinke dosis zelfspot en zijn moeder als stralend middelpunt. Glodi is een eigenwijze, optimistische, boeiende verhalenverteller met grote plannen voor de toekomst.

Michel & Tim met Wegens succes gestopt
In Wegens Succes Gestopt serveren Tim Niehe en Michel Doodeman talloze absurdistische, snelle sketches over gekke types op een bedje van menselijk onvermogen. Een voorstelling over identiteit, verandering en Gerri Eickhof.

Selma Visscher met Wat valt er te winnen
In een wereld die in brand staat, loopt Selma met een doosje lucifers rond. Omdat je vuur het beste met vuur kunt bestrijden. Niets zal worden ontzien, omdat dingen niet klein hoeven te zijn om ze uit te vergroten. Met een doortastende onverschilligheid en sociaal ongewenste liedjes banjert Selma de kleinkunstarena binnen. Want als je er nog over kunt zingen, dan valt het allemaal nog best mee.


Tijdens de Finalistournee presenteren de drie finalisten van de AKF Sonneveldprijs zichzelf aan het land. Na diverse selectierondes, een try-out tournee door heel Nederland en coaching van verschillende theatermakers en regisseurs, Keep an Eye Masterclasses en de halve finales, hebben de drie finalisten in april 2018 in de Finale in De Kleine Komedie in Amsterdam gestreden om de jury- en publieksprijs.

Je ziet op deze avond wie van hen de felbegeerde AKF Sonneveldprijs gewonnen heeft en wie door jury en publiek als winnaar zijn gekozen. De prijs werd eerder al eens gewonnen door onder andere Maarten van Roozendaal, Van der Laan en Woe, Louise Korthals, Peter van Rooijen en Yentl en de Boer. AKF Sonneveldprijs: maak kennis met de talenten van de toekomst!

Tickets

+ + = € 22,50

Cabaret

vrijdag 14 december

20:15 - 22:20 uur

podium-twee

Beleef meer

Theaterdiner