Cappella Amsterdam: Aleppo

Magistrale Momenten

Deze bijzondere hereniging van talent uit Aleppo in combinatie met Cappella Amsterdam voert je mee op een muzikale reis door de eens bruisende stad aan de Levant.

We kunnen het ons nauwelijks meer voorstellen, maar vóór 2011 was de Noord-Syrische stad Aleppo een bruisende metropool waar allerlei culturen en tradities samenkwamen. Gelegen aan de Zijderoute en de pelgrimsroute naar Mekka was de stad een kruispunt voor mensen uit alle windstreken, elk met hun eigen muziektradities. Hoe anders is de situatie nu, met Syrische musici die door de burgeroorlog zijn uitgewaaierd over de hele wereld.

In het programma Aleppo schept Cappella Amsterdam een muzikale reconstructie van de glorieuze metropool van weleer. Musici uit Aleppo zullen zich herenigen op het podium en de tradities van destijds verklanken. Onder leiding van Leonard Evers brengen zij traditionele vocale muziek met Armeense, Sefardische, Arabische en Byzantijnse invloeden ten gehore. Deze bijzondere hereniging van talent voert je mee op een muzikale reis door de eens bruisende stad aan de Levant.


Meer informatie:

Aanvang 20.00 uur (de deuren -Toreningang- gaan 30 minuten voor aanvang open)
Locatie Grote Kerk Naarden
Toegang € 37,50 (inclusief garderobe)

Website Grote Kerk Naarden

Tickets

€ 37,50

Concert

Grote Kerk Naarden

woensdag 10 april 2024

20:00