Ciske de Rat de musical

Omarm Ciske de Rat en geniet van de ontroerende oer-Hollandse musical.

STACCATO uit Huizen brengt de oer-Hollandse musical Ciske de Rat in Theater Spant! Staccato is een van de eerste groepen die de revival van deze oer-Hollandse Ciske de Rat van Stage Entertainment op de planken mag brengen.

De musical is gebaseerd op de trilogie van Piet Bakker en vertelt het beroemde verhaal van het Amsterdamse straatschoffie Ciske. In de musical wordt naast het verfilmde verhaal van de kleine Ciske, ook het verhaal van de volwassen Cis verteld.

‘Krijg toch allemaal de kolere!’ en ‘Ik voel me zo verdomd alleen’, wie kent deze beroemde uitspraken van Ciske niet? Het is 1925 en het leven van het Amsterdamse straatschoffie gaat niet over rozen. Een vader die altijd op zee is en een alcoholistische moeder maken het niet makkelijker. Gelukkig houdt meester Bruijs een oogje in het zeil en ontmoet hij tante Jans. Maar dan gebeurt er iets verschrikkelijks! Jaren later, in 1939, wordt Cis opgeroepen om zich als soldaat te melden bij de Grebbeberg. Tot zijn verbazing ontmoet hij daar meester Bruijs en vroegere klasgenoten. Samen halen ze herinneringen op uit hun jeugd in Amsterdam en dan begint de oorlog…

STACCATO

Tickets

€ 19,50

Musical

zaterdag 6 oktober

20:15

podium-twee

Credits

De regie is in handen van Martin Buijs en Esmé Apeldoorn (kinderen). De choreografie is van Anouk Veltkamp. De cast bestaat uit een enthousiaste groep kinderen en volwassenen in de leeftijd van 8 tot 64 jaar. Quinten Posthuma, die eerder al speelde in de originele Stage Entertainment productie van Ciske de Rat, speelt Ciske. De volwassen Cis wordt gespeeld door Frits Broer.

De muziek van deze oer-Hollandse musical is geschreven door componist Henny Vrienten (Doe Maar). Script en liedteksten zijn van André Breedland, die samen met Maurice Wijnen ook verantwoordelijk is voor de bewerking van de trilogie.
Arrangementen: Jurre Haanstra, Jakob Klaasse, Piet Souer, Gerbrand Westveen en Jeroen Sleyfer (supervisie).
Producent oorspronkelijke productie: Joop van den Ende Theaterproducties B.V.
Licentie verkregen door Stage Entertainment.