De Schuldige

Daniël Boissevain e.a.

In de bloedstollende theaterthriller De Schuldige beantwoordt politieman Oscar Holm (Daniël Boissevain) verveeld de telefoontjes die via de meldkamer op de politiepost Beilen binnenkomen. Hij is daar tijdelijk tewerkgesteld in afwachting van de rechtszaak wegens een schietincident met zijn dienstwapen.

Wanneer Ellen, een jonge verwarde vrouw, hem belt vanuit de auto van haar ontvoerder, komt hij direct in actie. Met alleen de telefoon tot zijn beschikking begint Oscar een race tegen de klok om haar te redden.

De Schuldige is behalve een spannende reddingspoging ook een pleidooi voor het overboord gooien van vooroordelen. Op ingenieuze wijze bevraagt De Schuldige ons beeld van goed en kwaad.


Recensies:

de Volkskrant****: ‘Een zenuwslopend ontvoeringsdrama. Deze thriller heeft een maximale impact […] sterke plotwendingen.’ Volledige recensie.

Theaterkrant: ‘Spannend stemmenspel op leven en dood. Al biedt ‘De Schuldige’ ogenschijnlijk een snel te doorgronden verhaal, na afloop dringen zich intrigerende vragen op naar wat schuld is als goede bedoelingen de inzet blijken om kwaad te voorkomen, en daardoor nog meer kwaad oproepen.’ Volledige recensie.

Dagblad van het Noorden****: ‘Deze voorstelling neemt je onverbiddelijk mee. Ze kluistert je aan je stoel. Bezorgt je rillingen en kippenvel.’

Daniël Boissevain was te gast in het televisieprogramma Tijd voor Max. Hier is het gesprek terug te zien.

In de week voorafgaand aan de première verscheen een groot interview met Daniël Boissevain in Nieuwe Revu. Lees het hier.

Tickets

+ + = € 22,00

Toneel

podium twee

vrijdag 28 januari

20:15