De Verleiders Female

Een voorstelling onder de gordel

DE VERLEIDERS maken stukken over macht. Eén onderwerp hebben ze laten liggen: de machtsongelijkheid tussen mannen en vrouwen. Maar dat gaat veranderen. Want hier zijn DE VERLEIDERS FEMALE: Jelka van Houten, Susan Visser, Stephanie Louwrier, Gusta Geleijnse en Dunya Khayame. Brandende kwesties als maatschappelijke rolverdeling, het glazen plafond, de hardnekkige loonkloof, male privilege en #MeToo komen allemaal aan bod.

Dit alles volgens het bekende en beproefde VERLEIDERS-concept: een mix van stand-up, crosstalks, interactie met het publiek en persoonlijke verhalen. Energiek, vilein en kritisch. Ook de vrouw zelf komt er niet zonder kleerscheuren vanaf. De actrices kruisen de degens en bewijzen dat de man niet langer de norm is. Dat heeft nu wel lang genoeg geduurd. Een voorstelling met kloten.

Op dinsdag  5 november waren Jelka, Susan, Stephanie, Gusta en Eva Marie te gast bij Pauw om te vertellen over de voorstelling!


Recensies:

NRC ★★★: ...‘het acteerwerk is formidabel’…‘Van Houten is ontwapenend in haar monoloog’…‘Ster van de show is Louwrier’…‘het theater schudt op z’n grondvesten’…‘knallende slotact’

Het Parool:Met veel overtuiging gebracht’…‘Stephanie Louwrier blinkt […] uit’…‘humor en verontwaardiging’

Scenes ★★★★: Must voor man én vrouw’…‘humoristisch, soms hilarisch en erg leerzaam’…‘zeer sterk spelende actrices’…‘Louwrier laat zich als groot talent gelden’

Tickets

+ + = € 36,00

Toneel

vrijdag 14 februari

20:15 - 22:00 uur

podium één

Beleef meer

Theaterdiner

Inleiding