Driving Miss Daisy

Anne Wil Blankers, Edwin Jonker en Iwan Walhain

Wanneer Daisy Werthan, een 72-jarige Joodse weduwe uit Atlanta, haar auto total loss rijdt, besluit haar zoon Boolie dat ze nu te oud is om zelf te rijden. Hij huurt Hoke Coleburn in als haar chauffeur. Tot afgrijzen van zijn moeder die helemaal niet zit te wachten op iemand die niet alleen van geloof en afkomst anders is, maar ook van huidskleur. Haar zoon houdt echter voet bij stuk met als gevolg dat Miss Daisy en Hoke op elkaar zijn aangewezen. In de beschutte vier vierkante meter van de auto worden hun verschillen geleidelijk minder voelbaar en ontstaat er tussen de koppige dame en haar chauffeur een bijzondere vriendschap. Wat ze delen blijkt uiteindelijk belangrijker te zijn dan huidskleur of achtergrond.

Driving Miss Daisy is het hartverwarmende verhaal van een bijzondere vriendschap tussen de oudere weduwe Miss Daisy en haar chauffeur. In de Zuidelijke Staten van Amerika, die in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw geteisterd werden door rassenrellen en de strijd om gelijke rechten, proberen Miss Daisy en Hoke een weg te vinden tussen vooroordelen, racisme, en ouder worden.

In de hoofdrollen:

  • Anne Wil Blankers, de grande dame van het Nederlandse toneel, als Miss Daisy.
  • Edwin Jonker als haar chauffeur.
  • Iwan Walhain in de rol van Boolie Werthan.

Dit iconische toneelstuk over trots, veranderende tijden en de transformerende kracht van vriendschap wordt voor het eerst in Nederland opgevoerd. In 1988 won Driving Miss Daisy de Pulitzer Price voor Beste Drama. Het werd in 1989 verfilmd en won maar liefst drie Oscars: Beste Film, Beste Actrice en Beste Bewerkte Scenario.

Recensiequotes:

Algemeen Dagblad ★★★★★

“Driving Miss Daisy: acteerwerk van het hoogste niveau.”

“De Grande Dame van het toneel is terug.”

 NRC ★★★★

“Dit theaterjuweel, geregisseerd door Agaath Witteman, munt uit door ontroerende details.”

“Anne Wil Blankers verbeeldt indrukwekkend de tragiek van het ouder worden.”

 Volkskrant ★★★

“Anne-Wil Blankers maakt in Driving Miss Daisy het verschil met een klein gebaar, oogopslag of stembuiging.

Theaterparadijs★★★★

“Driving Miss Daisy” is een zeer geslaagde voorstelling met een mooi verhaal en prachtige toneelbeelden.”

“Anne-Wil Blankers weet haar personage goed te raken.”

Tickets

+ + = € 30,00

Toneel

zaterdag 22 december

20:15 - 21:45 uur

podium één

Beleef meer

Theaterdiner

Inleiding

RESTAURANT

Maak uw avond uit compleet

Wist u dat u voorafgaand aan theatervoorstellingen een hapje kunt eten in ons theaterrestaurant in Spant? Spant combineert cultureel ontspannen met culinair genieten. Geniet van de gerechten van onze eigen chef-kok en zijn keukenbrigade. Het theaterrestaurant is geopend vanaf 17:30 uur op voorstellingsavonden. Wij zorgen ervoor dat u op tijd in de theaterzaal zit. Reserveren is gewenst.

Reserveer online

Of reserveer via onze kassa.