Festen

met o.a. Han Römer, Thijs Römer, Nienke Römer, Peter Heerschop, Viggo Waas

Grote en glorieuze cast speelt wereldberoemd familiestuk Festen

Festen treft je als een mokerslag. Dat was jaren geleden al, toen de filmklassieker van Thomas Vinterberg door het legendarische gezelschap De Ploeg naar het theater werd gebracht. En dat is nu weer, met een nieuwe zwartkomische bewerking van het script door Peter Heerschop. In de aangrijpende voorstelling gaan humor en drama soepel samen. Juist door die bijzondere mix van cabaret en toneel slingeren de emoties meedogenloos de zaal in. Keihard lachen met een huilend hart.

De cast is groot en glorieus, met onder andere Peter Heerschop, Viggo Waas, Bas Hoeflaak, Genio de Groot, André Dongelmans, Stephanie Louwrier, Maartje van de Wetering en Han Römer als de pater familias. De regie is in de handen van Titus Tiel Groenestege.

Het verhaal in het kort, voor wie het niet (meer) weet: familieleden komen vrolijk bijeen om de verjaardag van vader te vieren. Verloren zoon duikt op en houdt tijdens het diner een speech die de feestelijke avond verandert in een slagveld. Festen is zonder twijfel de toneelklapper van het jaar.


Inleiding bij Festen

Waarom wordt een bepaald stuk gekozen? Hoe groot is de rol van de regisseur? Wat is de achtergrond van een bepaalde schrijver, choreograaf of componist? Waarom is het decor zo vormgegeven? Hoe belangrijk is een enscenering? Wat voor effect hebben licht en geluid op een productie? Tijdens een inleiding leert u de achtergrond van de productie kennen. Zo kijkt u op een andere manier naar een voorstelling.

Bij het boeken van de kaarten is het direct mogelijk uw plaatsen voor de inleiding te boeken.
Heeft u al kaarten geboekt en wilt u alsnog naar de inleiding, boek dan hier uw plaatsen voor de inleiding.

Tickets

+ + = € 38,00

Toneel

podium één

zondag 29 mei

20:15

Beleef meer

Inleiding