Lakshmi

Droom

LAKSHMI’s muziek is een verrassende combinatie van fluisterzachte luisterliedjes en gruizige elektronica, aangevuld met krassende gitaren en kwetsbare strijkers. Zelf noemt LAKSHMI het pop-noir. Als maker staat ze bekend als degene die haar eigen wereld op een ijzersterke manier visueel weet te vertalen.

Wat gebeurt er als je onderbewustzijn je overneemt en alle verlangens en dromen naar de oppervlakte drijven? Durf je al je dromen te volgen of ben je bang voor nachtmerries? In ‘Droom’ duikt LAKSHMI met haar muzikanten het onderbewustzijn in en creëert een wereld van muziek en film over dromen, nachtmerries en alles ertussenin. De wereld tussen slaap en wakker waar ze eigen pop-noir nummers spelen die variëren van liefelijke kleine liedjes tot groots en duister, net als het leven zelf.

Ondanks haar jonge carrière -LAKSHMI debuteerde in 2017 met het naar haar zelf getitelde debuutalbum- heeft ze al twee theatertours op haar naam staan. In 2021 brak ze bij het grote publiek door met haar deelname aan het TV-programma ‘Wie is de Mol?’ Dat jaar bracht ze ook nieuwe singles uit in aanloop naar haar derde album, waaronder ‘Empty’. Met een videoclip waarin ze medewerking kreeg van topontwerpers zoals Ronald van der Kemp en was het nummer te horen in de CBS-serie ‘Charmed’.

Beluister en bekijk hier de nieuwe single van LAKSHMI – Sun into Colour.


Quotes:

Nederlands Dagblad:
“Dat vaste vertrouwen in haar eigen en enige plan haalt ze niet uit een specifieke god. ‘Ik geloof in een soort van alles. God kan alles zijn wat je wilt dat het is. Ik ben er wel heilig van overtuigd dat alles wat ik het universum ingooi, op een bepaalde manier terugkomt. Daarom probeer ik mezelf niet boos te maken om anderen. Dan zit ik er zelf mee en word ik een vies en haatdragend mens. Dat is niet nodig.’ https://www.lakshmimusic.com/nieuws/interview-in-nd

Algemeen Dagblad:
“Op je veertiende in een kraakpand: voelde dat wel veilig?”
‘Ja, veel veiliger dan hoe ik me daarvóór voelde. De meeste mensen daar waren iets ouder en ontfermden zich een beetje over mij. Natuurlijk waren er daar ook de klassieke gevallen van krakers die tachtig uur achter elkaar aan het feesten waren, maar daar bleef ik van weg. Dat heeft misschien ook geholpen, dat ik voor mezelf wist: nee, dat wil ik niet. Ik ben heus ook weleens een paar dagen naar de klote gegaan. Maar ergens wist ik dat experimenteren op je veertiende nog leuk en schattig is, maar na je achttiende wordt het sneu. Ik wilde op mijn achttiende naar de Herman Brood Academie, dus het leek me beter als ik dan nog een goede conditie had.’ https://www.lakshmimusic.com/nieuws/interview-in-ad

Sun into Colour
LAKSHMI’s nieuwe single is een zomerse track met een neon randje.
‘Been trying to stay present’, is de eerste zin van het nummer, waarmee ze gelijk haar persoonlijke proces blootlegt.
Het nummer gaat over je eigen grenzen herclaimen, aanwezig blijven in je lijf wanneer je hoofd je over probeert te nemen, groeien als persoon om uiteindelijk een meer echte en eerlijkere versie van jezelf wordt.
Zoals je de echte kleuren van de zon ziet als het schijnt door door gebroken glas.

Tickets

+ + = € 25,00

Muziek

podium twee

zaterdag 10 december 2022

20:15 - 21:45 uur

Beleef meer

Theaterdiner