Leonie Meijer & Band

Hier.

Zangeres en songwriter Leonie Meijer kreeg in 2011 nationale bekendheid als finaliste van de Voice of Holland. Inmiddels heeft ze haar plek gevonden in het theater, waar haar liedjes, haar overweldigende live stemgeluid en haar persoonlijkheid helemaal tot hun recht komen.

Dit voorjaar stond ze op het podium in de voorstelling Bella Italia en in dit nieuwe theaterseizoen komt ze met haar eigen voorstelling HIER terug naar de Nederlandse theaters. HIER, inmiddels haar derde theaterprogramma is een muzikale roadtrip waarin Leonie met intieme liedjes en verhalen haar publiek deelgenoot maakt van een aantal reizen dat zij in haar eentje maakte. Van spontane optredens in New Orleans en Memphis, via het heiligdom Nashville naar de blues in haar eigen ziel. Maar ook haar reizen naar Ierland en de opnames van haar album ‘NJ123’ in Praag vormden inspiratie voor HIER.

“Ik had het gevoel dat ik echt even weg moest, even resetten”, vertelt Leonie. “Door in je eentje te reizen krijg je een nieuw perspectief op je leven hier thuis. Ik wilde al heel lang eens naar de geboortegrond van de blues en countrymuziek. Best eng zo in je eentje, maar enorm bevrijdend. Het heeft me veel gebracht en dus de basis gelegd voor mijn meest recente album. NJ123 is de eerste release op mijn eigen label en misschien wel mijn meest persoonlijke album ooit”.

De voorstelling HIER werd geregisseerd door Bavo Galama. Op het repertoire staan, naast materiaal van het nieuwe album ‘NJ 123’ ook haar eerdere Nederlandstalige nummers zoals ‘Als ik breek’ en ‘Scherven van geluk’. Leonie wordt op het podium bijgestaan door haar vaste band bestaande uit Hajo Sanders (piano/keys), Jack Pisters (gitaar) en Jaimie van Hek (bas).

Tickets

+ + = € 47,50

inclusief diner

Theater aan tafel

woensdag 14 november

18:30

De Boerderij Huizen