Mastreechter Staar

82 ‘BRONZEN’ MANNENSTEMMEN STRELEN UW OREN, UW HART EN UW ZIEL

Het is al een tijd geleden dat dit befaamde mannenkoor naar Naarden kwam. Dit was in 2000 ten gelegenheid van het 650 jarig bestaan van de stad. Hoogste tijd voor een hernieuwd bezoek en een hernieuwde kennismaking met het mannenkoor uit Maastricht.

Springlevend
‘De Staar’ is ondanks de respectabele leeftijd van 135 jaar nog altijd springlevend. Het gezelschap treedt op in binnen- en buitenland en treedt regelmatig op met beroemdheden als André Rieu en de befaamde Celtic Tenors. Eén van de absolute hoogtepunten was de muzikale omlijsting, die het gezelschap verzorgde tijdens de inhuldiging van H.M. Koningin Beatrix in de Nieuwe Kerk in Amsterdam.

Specifiek geluid
De Mastreechter Staar is vooral bekend geworden door het specifieke ‘bronzen’ geluid dat een groot mannenkoor kan voortbrengen. Naast de befaamde klassieke mannenkoornummers worden muzikale uitstapjes gemaakt naar liederen uit musicals en uit de popmuziek. Daardoor ontstaat een mooie mix van verschillende muziekstijlen, die zowel een ouder als een jonger publiek aanspreekt. Tijdens het concert in Naarden treden enkele bekende solisten op, zoals ‘bas’ Bèr Schellings. De 82 ‘bronzen’ stemmen van ‘De Staar’ worden gedirigeerd door Frederik Verhooghe.

Programma
Liederen van Händel, Mozart, Wagner, Verdi, Ennio Morricone, Cole Porter, A.L Webber en Leonard Cohen (Halleluja) tot slot.

Tickets

€ 31,00

Muziek

zaterdag 21 april

20:15

Grote Kerk Naarden