Momentum

Waldemar Torenstra, Astrid van Eck, Vincent Croiset in

Middenin een politieke crisis doet de trouwe First Lady Ebba er alles aan om de carrière van haar man (Waldemar Torenstra) te redden. Terwijl hun spindoctor uit alle macht het imago in stand probeert te houden, raakt het tweetal in een opeenstapeling van misverstanden en verkeerde beslissingen verder van elkaar verwijderd. Op de avond van het feest ter ere van het vijftigjarig bestaan van de partij stort alles in elkaar. Op dat moment maakt Ebba een rigoureuze keuze. Maar zal haar man haar hierin steunen?

MOMENTUM gaat over de achterkant van de politiek en machthebbers die niet mogen falen, passend in een tijd waarin populaire politieke dramaseries de mens achter de politicus laten zien. Net als Gif, internationaal gezien al jaren het grootste Nederlandse toneelsucces, is MOMENTUM een theaterstuk van Lot Vekemans.

Inleiding bij MOMENTUM:

Over de inleiding:
De inleiding van MOMENTUM gaat over het uitwerken van idee tot toneeltekst door de successchrijver Lot Vekemans. Ook wordt stilgestaan bij het thema van de voorstelling: de mens achter de macht en bij de manier waarop regisseur Maaike van Langen te werk is gegaan.

Over de inleider:
Marijn Claes, één van de vijf acteurs in MOMENTUM, komt oorspronkelijk uit Vlaanderen. Hij speelde in het laatste jaar van zijn opleiding aan de Amsterdamse Toneelschool bij Het Nationale Theater in Solness. Daarna speelde hij in onder meer Rise of The Blue City en The Three Sisters en ontwikkelde hij zich tot theatermaker. Op televisie was hij te zien in Als de dijken breken en in Goede tijden, slechte tijden. Binnenkort is hij ook te zien in de nieuwe Vlaamse film De Buurtpolitie.
Bij Korthals Stuurman speelde hij eerder in De ontdekking van de hemel.

Boek uw kaarten voor de inleiding: Reserveer Direct


MOMENTUM in de media:

Lees het prachtige interview met Lot Vekemans in Trouw, de schrijver van MOMENTUM en internationaal gezien de meest opgevoerde Nederlandse toneelschrijver:
En het interview in NRC Lot Vekemans.


Recensies:

“Fenomenaal spel van Van Eck”Telegraaf

“Hoogst actueel thema”“Prachtige scène tussen de moeder en haar verloren kind” – de Volkskrant

“Acteurs hebben uitstekende grip op hun personage”Theaterkrant

“In die slotdialoog van Momentum toont Lot Vekemans haar kracht”Trouw

“IJzersterke cast en piekfijne teksten”1e rang


Tekst Lot Vekemans
Regie Maaike van Langen
Spel Waldemar Torenstra, Astrid van Eck, Vincent Croiset, Marijn Claes en Maas Muhren

Tickets

+ + = € 35,00

Toneel

podium één

zaterdag 14 januari 2023

20:15

Beleef meer

Theaterdiner

Inleiding