Murder on the Orient Express

Remko Vrijdag, Lone van Roosendaal, Frederik Brom e.a.

Murder on the Orient Express is een toneelstuk geschikt voor iedereen tussen de 10 en … jaar die van spanning, toneel, verrassingen en puzzelen houdt.

Na het succes van The Mousetrap komt nu hét plot-twist moord-mysterie van Agatha Christie, Murder on the Orient Express, met een absolute sterrencast naar het theater!

Als er een moord wordt gepleegd aan boord van de Oriënt Express, begint de bloedstollende zoektocht naar de dader. De vraag is: zit jij op het juiste spoor?

Op een winteravond stapt de bekende detective Hercule Poirot aan boord van de Oriënt Express. Net na middernacht komt de trein plotseling tot stilstand door een hevige sneeuwstorm. De volgende ochtend is er één passagier dood. Alle reizigers lijken een alibi te hebben, maar wie spreekt de waarheid als niets is wat het lijkt? Opgesloten in de trein, met de moordenaar in hun midden, richten de passagiers zich tot detective Poirot. Lukt het hem om de moordenaar te ontmaskeren voor deze weer toeslaat?

Stap aan boord van hét moordmysterie van het jaar en beleef de ultieme avond vol intrige, spanning, mysterie en onverwachte plot-twists. Houd je verstand erbij, want iedereen kan het gedaan hebben.. Een moordzaak die je niet snel zult vergeten.

Toneelschrijver Ken Ludwig (De drie Musketiers, Crazy for You) bewerkte de klassieke thriller, met de beroemde Hercule Poirot, tot de ultieme ‘who done it’. Met een cast van uiteenlopende personages laat hij het publiek tot het einde raden wie de dader is.


Mooie recensies in de media:

Musicalweb: ★★★★ Al voor de voorstelling horen we in de zaal de geluiden van een treinstation. Je hebt het gevoel dat je mee op reis gaat met de Orient Express. We zien een adembenemend decor. De details zijn sensationeel op het perfecte af.

Musicalnieuws: Het ultieme kerstcadeau: kaartjes voor Murder on the Orient Express. Er zijn van die voorstellingen die zo af zijn, dat je wil zeggen “strik erom” en niks meer aan doen! Murder on the Orient Express is er zo een. Een toneelstuk dat met liefde en precies oog voor detail is gemaakt.

Theaterparadijs: ★★★★ Je zit niet op het puntje van je stoel van de spanning maar het stuk is absoluut boeiend tot de climax. Decor- en kostuumontwerper Joris van Veldhoven heeft zijn sporen in het theater inmiddels verdiend (The Full Monty, The Mousetrap, Dolfje Weerwolfje) en laat ook nu weer zien dat hij zijn vak verstaat met stijlvolle kostuums, passend decor met verwijzingen naar de chique trein en sfeerverhogende rekwisieten.

Musicalsites: ★★★★★ Spannende Show! In deze samenstelling weten de acteurs en actrices een spannende show neer te zetten en deze spanning af te wisselen met goed getimede humor. Remko zet een fantastische Poirot neer met een heerlijk Frans accent. Het personage van Lone zorgt in deze show voor de komische noot. Het verhaal is goed te volgen en aan gebeurtenissen op het podium geen gebrek. Het mooie decor, het gebruik van licht en de muziekfragmenten maken de show helemaal af. Wie fan is van het verhaal en van Agatha Christie mag deze show absoluut niet missen!

Bekijk hier het premièreverslag

Tickets

+ + = € 41,50

Toneel

podium één

zondag 28 januari 2024

14:30 - 16:00 uur

Beleef meer

Inleiding