Nederlands Blazers Ensemble & Bart Moeyaert: De Schepping

Magistrale Momenten

Uitgangspunt voor de voorstelling is het oratorium Die Schöpfung, in een originele en bijzondere bewerking voor blazers van Josef Triebensee.

‘In het begin was er niets.’ Met deze treffende woorden voert de Vlaamse schrijver Bart Moeyaert je mee naar het mythische begin van onze wereld: de schepping. Voor deze editie van Magistrale Momenten heeft Moeyaert de handen ineengeslagen met het Nederlands Blazers Ensemble, een groep van ruim twintig topmusici. Uitgangspunt voor de voorstelling is het oratorium Die Schöpfung, in een originele bewerking tot Harmoniemusik van Josef Triebensee, een tijdgenoot van Haydn.

Aan deze briljante condensatie van Haydns meesteroratorium voegde het Nederlands Blazers Ensemble een trompet, contrabas en pauken toe voor nét dat extra cachet. Daarbij legt Moeyaert in zijn eigen woorden uit waar het nu allemaal om begonnen is. Tijdens het concert vertelt hij in vrolijke Vlaamse tongval zelf het verhaal der verhalen. De schepping van het leven, maar dan net een beetje anders.


Meer informatie:

Aanvang 20.00 uur (de deuren -Toreningang- gaan 30 minuten voor aanvang open)
Locatie Grote Kerk Naarden
Toegang € 37,50 (inclusief garderobe)

Website Grote Kerk Naarden

Tickets

€ 37,50

Concert

Grote Kerk Naarden

woensdag 21 februari 2024

20:00