Nederlandse Händelvereniging

Messiah

Georg Friedrich Händel – Messiah


Het koor van de Nederlandse Händelvereniging

Holland Symfonie Orkest

Solisten
Selma Harkink, Sopraan
Cecile van de Sant, Alt
Seil Kim, Tenor
Martijn Sanders, Bas
David Jansen, Klavecimbel
Wybe Kooijmans, Orgel

Algehele muzikale leiding
Boudewijn Jansen


prijzen: 1e rang € 42,50 | 2e rang € 37,50 | jongeren tot 25 jaar € 15,00 | inclusief consumptie in de pauze


Abonnement

Het is mogelijk om voor een heel concertseizoen een abonnement te nemen. Dat zijn het najaarsconcert, de Messiah en het voorjaarsconcert in Naarden. In plaats van € 112,50 betaalt u slechts € 97,50.

Als u in één keer 1e rang kaarten voor de volgende drie concerten bestelt, levert u dat een korting op.
Najaarsconcert op 19 oktober 2018
Messiah op 14 december 2018
Voorjaarsconcert op 26 april 2018

boek abonnement


Wat zal ik moeten zeggen over de Messiah tegen de experts van de Nederlandse Händelvereniging en hun publiek? Elke noot is gekend en geliefd. Een ieder weet dat je bij deze marathon je krachten goed moet bundelen en verdelen.
Het gaat er niet om als eerste bij de stempelpost te komen. En ja, soms kan je schoonschaatsen, maar even later is het klunen geblazen. Een ieder weet dat de Messiah uitvoeren in diverse opzichten een confrontatie met jezelf is. Natuurlijk geldt dat in vocaal technisch opzicht: ben ik gegroeid in mijn coloraturen, kan ik de hoogte ontspannen pakken, ben ik werkelijk één met mijn groep?

Maar ik bedoel ook in mentaal opzicht: misschien is er een (klein)zoon geboren en klinkt “For unto us” ineens ontroerend, misschien is er een geliefde overleden en komen de woorden “Behold and see if there be any sorrow” wel erg dichtbij. Misschien is er een nieuwe liefde, misschien een nieuw geloof, etc.
De Messiah verhaalt over het leven van de Jezus Christus. Dit heeft voor gelovigen enorme dimensies, maar voor niet-gelovigen blijkt dit niet veel minder het geval te zijn. De Messiah toont profetische en goddelijke aspecten, maar zeker ook alle ups en downs van een ‘gewoon’ mensenleven. Dat dit door Händel allemaal in noten gevat kon worden, blijft het grote mysterie van zijn meesterwerk. Ik heb dus niets anders te zeggen over ons gemeenschappelijk Messiah-avontuur dan dat ik me er enorm op verheug. Popelend sta ik nu al met mijn rantsoen en stempelkaart bij de startstreep , wanneer mogen we gaan!?

Boudewijn Jansen

Meer informatie: haendelvereniging.nl.

Tickets

+ = € 42,50

Concert

vrijdag 14 december

19:30

Grote Kerk Naarden