Shakespeare’s Henry V

The Festival Players

Op instructie van de landelijke overheid zijn in verband met het coronavirus (COVID-19) alle bijeenkomsten tot 1 juni afgelast . Het toneelstuk Shakespeare’s Henry V in Rijksmuseum Muiderslot gaat om deze reden dan ook niet door op deze datum.  Heeft u al tickets, dan wordt u hiervan op de hoogte gesteld. 

De politieke situatie in Engeland is gespannen: koning Hendrik IV is overleden, en zijn zoon, de jonge Hendrik V, heeft zojuist de troon bestegen. De daaropvolgende burgeroorlogen hebben de Engelsen rusteloos en ontevreden achtergelaten. Om het respect van zijn volk terug te winnen zal Hendrik hen zijn wilde, onbezonnen jeugd moeten doen vergeten toen hij met dieven en dronkaards omging in de Boar’s tavern nabij Londen.

The Festival Players Theatre Company is een expert in het spelen van Shakespeare op locatie. De spelers weten met hun enthousiaste stijl en traditiegetrouwe Shakespeare-interpretaties de beroemde stukken op flamboyante wijze tot leven te wekken. Het spelen met een all-male cast, zoals inmiddels bij hen gebruikelijk is, geeft dit theater een onverwachte lading en verrassende energie. Ze behoren met hun tournees tot de top van Europees-tourende Britse Shakespeare-gezelschappen, met wellicht de beroemdste Britse actrice als beschermvrouw: Dame Judy Dench.

Locatie: Rijksmuseum Muiderslot – De Riddderzaal
(poort en taveerne open vanaf 18.30 uur / wel pauze)

Tickets

€ 25,00

Toneel

dinsdag 19 mei

19:00

Rijksmuseum Muiderslot