The Winter’s Tale – Shakespeare

The Festival Players

Dit late werk van Shakespeare is een wonderlijke mengeling van tragiek en komedie, maar behoort niettemin tot één van de spannendste werken van de beroemde Engelse toneelschrijver. In The Winter’s Tale vermoedt de Siciliaanse koning Leontes dat zijn zwangere koningin een affaire heeft met Polixenes, koning van Bohemen. Polixenes is een jeugdvriend van Leontes en daarom te gast aan zijn hof. Door achterdocht en jaloezie geplaagd verliest Leontes iedere realiteitszin uit het oog, met desastreuze gevolgen. Als koningin Hermione besluit te vluchten ontspint zich een paranoïde drama.

Sparked by an obsessive envy of a perceived relationship between his Queen and his oldest friend, Leontes, King of Sicilia, sets in motion a train of events which affect two kingdoms and two generations; there is jealousy and joy, revenge and romance, loss and discovery, remorse and revelry, and an amazing revelation.

The Festival Players
The Festival Players Theatre Company is een expert in het spelen van Shakespeare op locatie. De spelers weten met hun enthousiaste stijl en traditiegetrouwe Shakespeare-interpretaties de beroemde stukken op flamboyante wijze tot leven te wekken. Het spelen met een all-male cast, zoals inmiddels bij hen gebruikelijk is, geeft dit theater een onverwachte lading en verassende energie. Ze behoren met hun tournees tot de top van Europees-tourende Britse Shakespeare-gezelschappen.

Meer informatie: Rijksmuseum Muiderslot.

Tickets

+ + = € 29,50

Toneel

dinsdag 22 mei

19:30

Rijksmuseum Muiderslot