Joia

Zacht

Schrijfster en zangeres Joia Rath was finaliste in de Grote Prijs van Nederland en haar debuutalbum ‘Living It Now’ werd met vijf sterren bekroond door Musicmaker: “Een unieke sound. Recht uit het hart.”

‘Zacht’ is een theatrale reis door het hoofd van Joia. Hoe kan je zacht zijn in een wereld vol stelligheid? Bereid je voor op een stormachtige collage van muziek, poëzie en filosofie. In een bloedeerlijke voorstelling komt de zangeres haar ingesleten voorliefde voor brullende mannen, rechte lijnen en vuisten op tafel onder ogen. Je hoort nummers van haar eigen hand en parels van onder meer Joni Mitchell en Maarten van Roozendaal.


Single ‘Winter’

JOIA heeft haar prachtige nieuwe single ‘Winter’ op 10 januari 2020 gereleased.
Na haar, met lovende recensies overladen debuutalbum ‘Living It Now’, is dit haar tweede Nederlandstalige single. ‘Winter’ is ook live te horen in haar theatervoorstelling ‘ZACHT’.

JOIA combineert in haar muziek en voorstellingen haar popachtergrond met een open interesse voor literatuur en filosofie. Ze is van nature nieuwsgierig, raakt niet uitgekeken op de wereld om ons heen en op de manieren hoe we ons daar als emotioneel wezen in staande houden. Ze verwerkt haar indrukken in haar songteksten en in haar voorstelling. ‘Winter’ is een lied over spijt. Een donker anthem waarin een vertraagde folk-melodie door synthesizers en gitaren opgestuwd wordt naar een heldere climax.

“Ik zou het zelf gemaakt willen hebben, heel tof.” Mike Boddé over ‘Winter’

Tickets

+ = € 17,50

Muziek

vrijdag 14 februari

20:15

De Boerderij Huizen