Orgelconcert met Felix Quartet

Orgelconcert met jong talent van de Concertgebouworkest Academie & het Koninklijk Concertgebouworkest.

Voor dit concert slaan organist Wybe Kooijmans en het jonge talent van Felix Quartet de handen ineen en presenteren een programma dat ook de ervaren orgelliefhebber zal verrassen. De vier jonge, ambitieuze en gepassioneerde musici van het Felix Quartet vonden elkaar in hun gemeenschappelijk liefde voor kamermuziek in de lockdown periode. Eerder speelden zij op diverse gelegenheden zoals hun opleiding, het European Union Youth Orchestra en de Concertgebouworkest Academie.

Samen creëren zij een unieke stem in de kamermuziek met hun virtuoze, intieme en vurige spel. Grote Kerk Naarden heeft deze oud-academisten van het Koninklijk Concertgebouworkest – waarvan een aantal leden van het Concertgebouworkest zijn – uitgenodigd om jonge Europese toptalenten een podium te bieden. Samen met organist Wybe Kooijmans laten zij een verrassend programma horen.

Het orgel vormt het muzikale hart van het monumentale kerkgebouw. Al eeuwenlang speelt muziek een belangrijke rol in de kerk. Met Orgel Anders doet Stichting Grote Kerk Naarden recht aan de orgeltraditie én willen we uitnodigen het orgel vanuit verschillende perspectieven te leren kennen. Een fris, gevarieerd programma van zes orgelconcerten is het resultaat. Ieder concert heeft een originele invalshoek, met bijzondere en bevlogen uitvoerenden.


Grote Kerk Naarden
Donderdag 13 juni 2024, aanvang 20.00 uur (de deuren -Toreningang- gaan 30 minuten voor aanvang open)
Prijs: €12,00 | gratis voor kinderen tot 12 jaar
Prijs aan de deur: €14,00

Meer informatie: Grote Kerk Naarden.

Tickets

+ = € 12,00

Concert

Grote Kerk Naarden

donderdag 13 juni 2024

20:00 - 21:30 uur