Oud Hollandse Feestdagen

Ciconia Consort

Programma:

Hendrik Andriessen: Kuhnau variaties
Robert Schumann: uit Kinderszenen ‘Frölicher Landmann’ opus 68 nr. 10
Johann Nepomuk Hummel: Variaties op ‘O du lieber Augustin’ for orchestra in C-groot
Willem van Otterloo: Suite voor strijkorkest
Jan van Gilse: Zwei Sätze, arr. Jeff Hamburg
Modest Moessorgski: Schilderijententoonstelling

‘Oud-Hollandse feestdagen’ staat voor een avondje oud-Hollandse nostalgie. Met een beeldpresentatie van Hollandse oude meesters zoals Melchior d’Hondecoeter, Frans Hals en Rembrandt speelt het gepassioneerde Ciconia Consort onder leiding van Dick van Gasteren een bijzondere Schilderijententoonstelling van Moessorgsky. Met een virtuele Elfstedentocht worden de promenades tussen de schilderijen ‘het oude kasteel’, ‘de Poolse ossenwagen’ en ‘de poort van Kiev’, schaatsend afgelegd op prachtige wintertaferelen van Hendrick Avercamp.

Als authentiek Hollandse traditie zal ook het Sinterklaasfeest dit heerlijck avondje niet ontbreken. Wist u dat “Daar wordt aan de deur geklopt” oorspronkelijk een lied is uit de klassieke tijd? Hummel schreef zijn Variaties voor orkest op deze populaire melodie. De klanken van Willem van Otterloo en Hendrik Andriessen completeren het echt Nederlandse kerstgevoel.

_______________________________________________________________________________________________________________________________

Meer informatie: website Ciconia Consort. 

Tickets

€ 36,00

Concert

Grote Kerk Naarden

zondag 15 december 2024

15:00