Culturele samenwerking

culturele samenwerking Grote Kerk Naarden Muiderslot Spant

Wie een kaartje wil kopen voor een concert in de Grote Kerk Naarden kan hiervoor vaak ook terecht bij Spant. Zowel online, via de website, als aan de balie kunnen deze kaarten worden gekocht. Onlangs hebben deze organisaties de handen ineengeslagen voor deze samenwerking waar alle partijen baat bij hebben. Bert Dijkstra, mededirecteur van Spant is content met de samenwerking: “Spant ondersteunt hiermee een belangrijke culturele partner in Gooise Meren. De gasten van Spant krijgen hiermee bovendien een gevarieerder aanbod.”

De Grote Kerk heeft geen eigen ticketbureau. Daarom regelden orkesten en ensembles tot voor kort zelf een manier om hun kaartverkoop te doen. Spant kan door de invoering van een nieuw systeem de placering in de kerkzaal in kaart brengen en de kaartverkoop aanbieden. Vorig jaar vond een succesvolle pilot plaats met twee concerten in december. Marlo Reeders, voormalig directeur Stichting Grote Kerk Naarden: “Het is een echte win/win situatie. Wij zijn blij dat wij vanaf nu deze service aan onze huurders kunnen aanbieden. Het betekent ook dat de bezoekers zelf hun stoel kunnen uitkiezen. En het is natuurlijk geweldig om klassieke muziek in zo’n klassieke locatie te ervaren.”

Voormalig wethouder Miriam van Meerten heeft deze samenwerking aangemoedigd en is blij met het resultaat: “Dit is een mooi voorbeeld van de synergie die wij beogen: elkaar versterken door samen te werken, korte lijntjes houden en het succes gunnen en delen.

Benieuwd naar het theaterprogramma? Bekijk het hier.


Interessant? Lees al ons theater nieuws!

nieuws