Alex Ploeg

Ultimatum - reprise

Soms moet je jezelf een ultimatum stellen. Sterk zijn. Volwassen worden. Ergens voor staan. Alex weigert dit al jaren. Want kom op, hoe doe je dat als je een vat vol tegenstrijdigheden bent? Alex Ploeg is een zelfverzekerde jongen die het allemaal niet weet. Die rake vragen stelt over onderwerpen die er niet toe doen. Die razendsnel is maar stagneert. Een succesvolle mislukking. Een coming of age story, après la lettre.
In ‘Ultimatum’ vuurt hij in sneltreinvaart rake grappen, absurde observaties en betoverende gitaarliedjes op je af. “Verrassend muzikale Ploeg lost cabaretbelofte in. (…) Meester in het krankzinnig absurdiseren van alledaagse taferelen.” (Trouw ****)

Alex snapt de dingen heus wel. Hij is gewoon wie hij is: een zelfverzekerde jongen die het allemaal niet weet. Die rake vragen stelt over onderwerpen die er niet toe doen. Die razendsnel is maar stagneert. Die aan niemand verantwoording hoeft af te leggen, maar dat liever toch even komt doen.


Genomineerd voor de Neerlands Hoop VSCD Cabaretprijs 2019

Alex is Comedytrainlid. Hij won de publieksprijs van Cameretten 2016 en werd door de Volkskrant uitgeroepen tot het comedytalent van 2018. Naast het theater is Alex ook te zien op televisie in Klikbeet en schrijft hij o.a mee aan Dit Was Het Nieuws.

NRC **** Ultimatum is een indrukwekkend debuut, waarin Ploeg met een minimum aan middelen een even grappig als persoonlijk portret schetst van een eenzame jongen die hunkert naar liefde en erkenning.

De Volkskrant **** …om het tegenovergestelde van een mislukkeling te zien hoef je alleen maar naar het podium te kijken: daar staat een zelfverzekerde zaalinpakker te doen waar-ie goed in is.

Tickets

+ + = € 21,50

Cabaret

vrijdag 6 december

20:15 - 21:45 uur

podium twee