De Verleiders

George van Houts, Tom de Ket, Victor Löw e.a.

De afgelopen jaren hebben DE VERLEIDERS negen onvergetelijke voorstellingen gemaakt over macht, banken, vastgoedfraude, de gezondheidszorg, algoritmes en AI. Bij al deze thema’s speelt consultancy een dubieuze rol. Daarom: ‘Bureau Buitenschot’, over de macht en wildgroei van de consultancybranche.

Het is een kwaad makende, messcherpe satire over het bestuurlijke gezwel dat onze samenleving al twintig jaar overwoekert: het extern advies. Een wildgroei aan organisatie-, advies- en strategy consultancies heeft bestuurlijk Nederland lamgeslagen en de democratie uitgehold. Consultants dumpen vuistdikke rapporten op de bureaus in Den Haag, terwijl gedupeerden met niets achterblijven. Gladde jongens die iedere aansprakelijkheid van de hand wijzen en hun peilloos diepe zakken vullen met publiek geld. Het parasietengilde. Dit terwijl steeds meer burgers zich steeds machtelozer en ongezien voelen, geen woning kunnen krijgen of voor fraudeur worden uitgemaakt. Wat te doen?

DE VERLEIDERS geven een avond lang ongevraagd en ongezouten advies. En dat voor een bescheiden uurtarief.

Extra: Inleiding voorafgaand aan de voorstelling.

Voorafgaand aan de voorstelling vertelt vaak een acteur of regisseur meer over de voorstelling. Tijdens een inleiding leert u de achtergrond van de productie kennen. Zo kijkt u op een andere manier naar een voorstelling. Reserveer hier uw kaarten voor de inleiding. 

Tickets

+ + = € 38,50

Toneel

podium één

vrijdag 23 mei 2025

20:15

Beleef meer

Inleiding