VanWyck

The Epic Tale of the Stranded Man

Met prachtige nummers en een mysterieus verhaal, neemt VanWyck je mee naar een gevaarlijk eiland waar draken, zwervers en zeewierverkoopsters wonen. En een man met een geweer. Game of Thrones meets Peaky Blinders in muziek.

In drie jaar tijd bracht de Amsterdamse singer-songwriter VanWyck drie albums uit die bewondering oogstten tot ver over de landsgrenzen. Haar warme, donkere alt-folk en americana doen denken aan Natalie Merchant, Leonard Cohen en Laura Marling.

Met haar vierde album dat internationaal is verschenen in april 2022, reikt VanWyck nog hoger: The Epic Tale of the Stranded Man is een groots opgezette vertelling over een man die aanspoelt op een eiland en niet meer weet wie hij is.

Tijdens het gelijknamige theaterconcert neemt VanWyck ons mee naar dat eiland en leert ze ons dat verbeelding geen grenzen kent, dat vrijheid soms te vinden is in hele kleine kamers en dat dapperheid en kwetsbaarheid bijna altijd hand in hand gaan.

Recensies:

de Volkskrant****: ‘VanWyck zingt liedjes van troostrijke, sensuele en aangrijpende schoonheid.’
NRC****: ‘De muziek van VanWyck heeft zachtheid als kracht.’
MOJO Magazine: ‘Powerful but intimate’

Over het album The Epic Tale of the Stranded Man:

OOR: ‘Met Molten Rock (2018) en opvolger God Is In The Detour (2020) maakte Christien Oele twee van de mooiste countryesque ‘alt.folk’-platen die wij ooit van een landgenoot hadden gehoord. Op The Epic Tale of the Stranded Man zet VanWyck de stijgende lijn voort. De tracks zijn zó divers en van zo’n grote schoonheid dat ze óók individueel indruk maken.’
Written in Music****: ‘een intrigerende en bijzondere plaat.’
Mojo Magazine****: ‘Strange, lovely – mysterious’
Americana-UK.com – 10/10: ‘perfection of storytelling’
Trouw: ‘twaalf verzorgde altfolk-liedjes vol sensualiteit, verstilde schoonheid en troost.’
HEAVEN****: ‘wat een schitterende plaat…een gevarieerd decor dat VanWycks toch al niet geringe talenten nog mooier doet uitkomen dan voorheen.’

In de media:

VanWyck was te gast in het radioprogramma Blokhuis op NPO radio 2 om over het album The Epic Tale of the Stranded Man: Expanded Edition te vertellen. De band speelde ook twee nummers live: I Was Innocent en Maybe, Maybe Not. Je kunt het fragment hier terugluisteren, vanaf 1:19”.

Felix Meurders sprak in zijn radioprogramma FM op 5 (NPO radio 5) met VanWyck over haar werk en het theaterconcert The Epic Tale of the Stranded Man, luister hier naar het gesprek. Vanaf 1:13″.

Tickets

+ = € 17,00

Muziek

De Boerderij Huizen

zondag 2 april 2023

15:00 - 16:30 uur